Tarih: Pzr Oca 31, 2010 9:35 pm Mesaj konusu: Yenice'den 31 Ocak 2010
Değerli arkadaşlar, En son iki yıl önce karda motor kullanmıştım.(geçen yıl yağamadı) Bu yılda kullanayım istedim amaöylesine sert bir buz tabakası oluştuki anlatamam. Lodos ve arkasından yağmurla birlikte karrdan eser kalmadı. Dün(Cumartesi ) rütin kontrollerden sonra, bugün saat 14:00'da yağmura aldırmadan Motoru ve kendimi hazırladım. "İyi havada herkes motora biner, önemli olan bu havada gazlamak" prensibiyle yola koyuldum.Hedef Köyüm çınarcık'a gitmekti. İdris Dayı çemesinden araziye giriş yaptım.
Onbeş dakika önce hızlı yağan yağmurun oluşturduğu küçük akarsular yolu kaplıyor..
Ama bir taraftan da halen ince ince yağmaya çalışıyordu...
burada güzel çamurlanacaktım..
Mantar(melki-kanlıca) topladığımız bölge.. Adını bilmiyorum..Mantar bölgesi diyelim. uysada uymasada
Yağmur suları yoldaki çıkurları doldurmakla kalmamış dahada bir oymuş gibi geldi bana
Hava kapalı....
Yol üzerine taşmış su birikintilerinden geçince güzel metizlik oluyor aslında..
Nankör avcıların işi..
Davutköy köyü görünüyor, sonrasında Aşağı Karaaşık ve Çınarcık Köyü'ne ulaşacağım. Enazından öyle zannaediyorum.
Davutköy'e girer girmez Yağmur şiddedini aniden arttırıyor. Görüş mesafesi çok düşüyor. Hemen kirişi kırıp, bedenime ve yanaklarıma, dudağıma saçma taneleri gibi sertçe çarpan yağmur damlalarına aldırmayım Yewnice'ye dönüyorum...
Kahvehanede sıcak bir çay molası vereyim dedim.. Su geçirmez Yağmurluklarımın hiç bir faydasını da göremedim.. Eldivenlerimi sıktım 1 subardağı doldu. Botlarımın içindeki sular sürahi doldurur...
İlk çayımı yudumlarken, çayocağındakiler; " haca senin gibi bi dei daha geldi" dediler..
Dışarı baktığımda, Çanakkale'den arkadaşım Emre'yi görüyorum..
garibim sırılsıklam olmuş.. Çay ocağında ısınıp kurunduktan sonra İkmal yaypı Çanakkale'ye dönüşe geçti...
Bu gün sırılsıklam bir gün yaşadım..Keyifliydi..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız